Lippukunta

Keitä me olemme? Leppävaaran Korvenkävijät ry (lyh. LeKo) on Espoon Leppävaarassa vuodesta 2000 toiminut lippukunta. LeKo on sekalippukunta (lippukunnassa on sekä tyttöjä että poikia). Jäseniä on noin 80.

Mitä meillä tehdään? LeKossa toimii kaksi aktiivista sudenpentulamaa, viisi vartiota ja yksi siirtymäryhmä. Ryhmät kokoontuvat viikoittain, retkeilevät ja osallistuvat lippukunnan ja piirin yhteisiin tapahtumiin.

Haluan mukaan! Uusia jäseniä otetaan mahdollisuuksien mukaan myös kesken kauden. Tammikuussa 2015 on aloittamassa uusi sudenpentulauma.

 

Historiaa:

Leppävaaran Korvenkävijät on elvytetty lippukunta, ja vaikka alkuperäisen lippukunnan jäsenistä ei kukaan ole enää mukana toiminnassa, on meillä esimerkiksi alkuperäinen lippu käytössä. Lippukunta on myös muuttanut nimeä useaan otteeseen, aiemmin se tunnettiin mm. nimellä Tapiolan Korvenkävijät. Leppävaaran Korvenkävijöihin on päädytty yhdistämällä vanha nimi ja uusi sijainti.
Yhdistyksen historia on vielä pitkälti hämärän peitossa, mutta tutkimustyö jatkuu ja kaikista tiedoista olemme kiitollisia.

Virallisena perustusajankohtana 4.1.1961 oli lippukunta Tapiolan Korvenkävijät -niminen poikalippukunta, ja yhtenä perustajana toimi silloin Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Lippukunta hyväksyttiin 12.4. 1961 Suomen Partiopoikaliiton jäseneksi. 13.6. 1966 -13.3. 1967 oli lippukunnan nimi Tapiolan Merenkävijät Lippukunnassa toimi meripartio-osasto, jonka nimi oli Tursaat ja 13.3.1967 lpk muuttui meripartioksi ja sai nimen Tursaat. Kauan tämäkään ilo ei kestänyt, vaan vuonna 1968 muutettiin lippukunnan nimi Itämeren Lukoksi. Lopulta lippukunnan toiminta hiipui, mutta yhdistys jäi rekisteriin ja uusi Leppävaaran Korvenkävijät perustettiin kesällä 2000 jäsenettömän yhdistyksen varaan.

Lippukunnan lippu noudattaa samoja linjoja kuin RUK:n yksikkölippu. Lippu on neliskulmainen, väriltään musta ja jonkun matkaa reunasta sitä kiertää valkoinen reuna. Keskellä on partiolilja ja tangonpuoleisessa yläkulmassa on marsalkka Mannerheimin monogrammi.

Lippu: http://www.leppavaarankorvenkavijat.fi/?attachment_id=83

Lähde: http://www.lpk.partio.fi/papa/leko/historia.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *