Vanhemmille

Osallistumismaksut ym. maksut lippukunnalle

Lippukunnan tiliyhteys: FI23 5720 2320 0601 00
Kirjoita maksuihin selkeä viesti, josta selviää partiolaisen (ei maksajan) nimi sekä tapahtuma/tilaisuus jota maksu koskee.

Esimerkkiviestejä:

  • Pertti maksaa talvileirinsä ja kirjoittaa viestikenttään: ‘Talvileiri 2012, Pertti Palo’
  • Pertti tilittää myymänsä adventtikalenterit ja kirjoittaa viestikenttään: ‘Adventtikalenterit 2011, Pertti Palo, 10kpl’

Heikosti toimivia viestejä:

  • ‘Talvileiri 2012′ -> Maksajasta ei aina ihan pienellä selvittelyllä selviä kenen maksu on maksettu.
  • ‘Pertin ja Elinan kalenterit’ -> Kappalemäärä/myyjä ei selviä, eikä selviä myöskään ketkä Pertti ja Elina.

Jäsenmaksut

Lippukunnan liittymismaksu on vuonna 15 euroa. Jokainen uusi jäsen maksaa liittymismaksun ja se maksetaan vain kerran.

Suomen Partiolaisten (SP) jäsenmaksu on noin 50 euroa vuodessa. Se maksetaan vuosittain SPn lähettämällä laskulla. Alle 15-vuotiaat saavat laskun postissa ja muut sähköpostilla. Lasku lähetetään uudelle jäsenelle muutama viikko sen jälkeen kun hänet on kirjattu lippukunnan jäsenrekisteriin.

Muut maksut

Retkien osallistumismaksut vaihtelevat välillä 0-15 euroa. Kesäleirien osallistumismaksut vaihtelevat välillä 40-150 euroa. Osallistumismaksu riippuu leiristä, sillä esimerkiksi iso piirileiri on kalliimpi kuin lippukunnan oma leiri. Lippukunta voi tukea jäseniään leirien osallistumismaksuissa. Kaikkiin osallistumismaksuihin voi hakea rahallista tukea esittämällä asian lippukunnan hallitukselle.

Partiopaita ja merkit

Lippukuntamme käyttää sinistä partiopaitaa. Sudenpennuilla on tummansininen college ja vartiolaisilla ja sitä vanhemmille varsinainen partiopaita. Tietoa paidoista ja merkkien kiinnittämisestä saa esimerkiksi täältä.

Jokainen lippukuntalainen saa seuraavat merkit: lupausmerkki, lippukuntamerkki, suoritusmerkkejä. Lisäksi meillä on vireillä ns. värväysmerkki, jossa uuden jäsenen lippukuntaan tuonut partiolainen saa paitaansa pienen muiston.

Itse on syytä hankkia: maatunnus (Suomi), kaupunkitunnus (Espoo), piirimerkki (Pääkaupunkiseudun partiolaiset).

Paitoja kannattaa kysellä esim. johtajien kautta, sillä pieneksi jääneitä paitoja saattaa löytyä.

Muut tunnukset

Partiojohtajat käyttävät huivissaan nahkaista osmonsolmua. Vartionjohtajilla voi olla valkoinen ja vartiolaisilla sininen osmonsolmu. Sudenpennun huivi solmitaan.

Partiovyön voi ostaa partiokaupoista.

 

Klikkaamalla tätä linkkiä näet kaikki julkaisut koskien vanhempia.

Avustushakemukset

Tällä avustushakemuspohjalla voit hakea avustusta lippukunnan hallitukselta. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi retkien tai muiden tapahtumien osallistumismaksuihin.

Lomakkeita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *