Johtajille

Tällä sivulla tietoa mm. seuraavista:

Uudet jäsenet, mihin ja miten ilmoitat

Leiri-ilmoittautumiset ja vastaavat, mitä tulee huomioida

Raha, joka ryhmillä on käytettävissä

Avustushakemukset

Turvallisuus

Partiovakuutus

Talouslomakkeet

 

 

Uudet jäsenet

Leko vahvistus jäseneksi liittymisestä

 

Aman ohje:

Tervetuloa mukaan Leppävaaran Korvenkävijöihin!

Alla löydät ohjeet kuinka liittyä mukaan Leppävaaran Korvenkävijöihin. Jos sinulla on ongelmia liittymis- tai jäsenrekisteriasioissa, otathan yhteyttä jäsenrekisterinhoitaja Amanda Aaltoon (ama@lennokit.net).

Ryhmien ensimmäiset pari kokousta ovat avoimia, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan partiota. Jos partioharrastus tuntuu omalta, on aika liittyä lippukunnan jäseneksi seuraavalla tavalla:

1. Täytä Leppävaaran Korvenkävijöiden sähköinen jäsentietolomake täällä: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999097.

2. Tulosta, täytä ja allekirjoita vahvistus jäseneksi liittymisestä. Vahvistus löytyy täältä:

Leko vahvistus jäseneksi liittymisestä

3. Palauta täytetty ja allekirjoitettu vahvistus omalle ryhmänjohtajalle kokouksessa.

4. Kun johtaja on vahvistanut uuden jäsenen lippukuntaan liittymisen jäsenrekisterihoitajalle, sinusta tai huollettavastasi tulee Suomen Partiolaisten jäsen, jolloin partiovakuutus sekä muut jäsenedut astuvat voimaan. Suomen Partiolaiset lähettää vuosittaisen jäsenmaksulaskunsa (noin 50 euroa) suoraan kotiin. Älä huolestu vaikka laskun saaminen kestää, sillä jäsenedut ovat voimassa heti kun uusi jäsen on rekisterissä, vaikka laskua ei olisi vielä lähetetty. Kun sinut on lisätty Suomen Partiolaisten sähköiseen jäsenrekisteriin, Kuksaan, joko huoltajana tai jäsenenä, saat itsellesi kirjautumistiedot sähköpostitse. Kuksassa voit katsoa ja päivittää sekä itseäsi että huollettaviasi koskevia tietoja ja voit myös esimerkiksi valita Suomen Partiolaisten jäsenmaksulaskun lähetystavaksi sähköpostin.

5. Maksa lippukunnalle, Leppävaaran Korvenkävijöille, kertaluontoinen liittymismaksu 15 euroa, jolla katetaan uuden partiohuivin ja suorituskirjan hankintakustannukset. Leppävaaran Korvenkävijöiden tilinumero on FI23 5720 2320 0601 00 ja BIC-koodi OKOYFIHH. Maksaessasi kirjoita maksun viestikenttään ”liittymismaksu + uuden jäsenen nimi” (siis nimenomaan uuden partiolaisen, ei huoltajan, nimi).

6. Varsinaiseksi partiolaiseksi liitytään antamalla sudenpentu- tai partiolupaus. Lupauksenantotilaisuuksia on isommilla retkillä ja leireillä, kevään päätteeksi kevätiltanuotiolla sekä syksyn päätteeksi puurojuhlassa. Lupauksenanto edellyttää tervetuloa-merkin suorittamista.

 

Yleisohje leiri- ym. ilmoittautumisiin, kun lomakkeessa kysellään paljon kaikkea:

Jatkossa kun kun ilmoittaudutte itse tai vastaanotatte tapahtuma- tai leiri ilmoittautumisia, huomioikaa seuraavat asiat ilmoittautumistunnuksesta.

1) Jos lomakkeessa kysytään ilmoittautumistunnusta, se on EHDOTTOMAN TARPEELLINEN. Esim. ilmoittautumista isommalle leirille ei voida syöttää ilman ilmoittautumistunnusta.

2) Ilmoittautumistunnus ja jäsennumero ovat eri asia. ILMOITTAUTUMISTUNNUKSESSA on enimmäkseen vaikeita kirjaimia (U, V, W, Y, Z, ..) sekä numeroita (1, 2, 3,…). JÄSENNUMEROSSA on vain numeroita.

3) Ilmoittautumistunnusta kysytään usein, jäsennumero ei kiinnosta ketään.

4) Edellämainitsemistani kirjaimista johtuen olisi mukavaa jos ilmoittautumistunnus olisi kirjoitettu erittäin selvällä käsialalla. Vt, Wt, Jt, Ut, St ja Ct kun kaikki näyttävät käsin kirjoitettuna yllättävän  samalta.

5) Jos paperista puuttuu ilmoittautumistunnus, vaikka sitä on kysytty, ilmoittautumisia Polkuun syöttävä johtaja joutuu kysymään tunnusta joko leiriläiseltä tai soittamalla SP:n jäsenrekisteristä vastaavalle henkilölle. Tämä tuhlaa kaikkien aikaa. (Esimerkki: Saari-leirin ilmoittautumisten vuoksi olen soittanut piiriin kaksi kertaa ja ilmoittautujille useita kertoja. Ilmoittautumisten määrään suhteutettuna tämä on paljon.)

6) Jos käy niin hassusti, että ilmoittautuja on juuri liittynyt lippukuntaan, eikä siis ole saanut jäsenkorttiaan vielä postissa, sopii toimia seuraavasti: Ilmoittautuja valittaa asiaa johtajalle tai johtaja huomaa tunnuksen puuttuvan. Noheva ilmoittautuja, tämän huoltaja tai ryhmänjohtaja soittaa itse  SP:n jäsenrekisterivastaavalle (Irmeli Pesari (09) 8865 1136, myös piiritoimisto osaa kääntää puheluita) ja tiedustelee tunnusta häneltä. Tunnus saattaa löytyä myös Polusta lippukunnan tunnuksilla, joten myös omalta jäsenrekisterinhoitajalta voi kysyä asiaa (kohteliaasti ja ajoissa). Jos kaikkia ujostuttaa yhtä aikaa, kirjoittakaa nyt edes isolla siihen ilmoittautumislomakkeeseen että tunnus puuttuu, soita virka-aikana ja kysy! jotta ilmoittautumisia syöttävä johtaja ehkä huomaa ongelman ajoissa. Näin toimimalla voimme välttyä siltä, että ko. johtaja huomaa ilmoittautumistunnuksen paikalle kirjoitetun jäsennumeron viimeisenä ilmoittautumisten syöttöpäivänä kello 22.17 ja päätyy muutaman voimasanan jälkeen siirtämään ongelman eteenpäin seuraavalle ilmoittautumisia käsittelevälle johtajalle, koska on kuitenkin liian kiltti soittaakseen lapsiperheeseen sunnuntai-iltana kello 22.17. Ja se seuraava johtaja siellä seuraavalla portaalla, nii-in, se on varmasti enemmän kuin innoissaan.

7) Tämän kesän leirin suhteen asiat ovat olleet neuvoteltavissa, joten mattimyöhäset ja tunnuksia unohdelleet ilmoittautujat ovat päässeet mukaan. Kesällä 2014 järjestetään Väiski, joka on isompi ja siksi kaiken vekslaamisen suhteen jäykempi leiri. Myöhästelijöiltä jää hiekkaranta näkemättä, ja sekös harmittaa.

 

Rahan käyttäminen
– Jokaisella ryhmällä on käytettävissään 50 euroa/puolivuotiskausi (tai 100 euroa/iso lauma -> tätä anottava hallitukselta). Rahan saa käyttää vapaasti toimintakuluihin.
– Huivit, merkit ja suorituskirjat sekä retkikulut eivät sisälly tähän 50 euroon.
– Toimintakulujen tilittäminen: kuitti + täytetty tilityslomake Ismolle mahdollisimman pian. Ismon osoite on Leppävaaran Korvenkävijät ry, c/o Ismo Laitinen, Vermonrinne 18 F, 00370 Helsinki.
– Pidä itse kirjaa ryhmän toimintakuluista.
– Partioaitta lopettaa/on lopettanut partiotuotteiden myynnin. Jatkossa merkkejä ym. voi ostaa Retkiaitasta (Forum, Helsinki) tai netistä. Esimerkiksi ennen joulu- ja kevätjuhlia voidaan tehdä yhteistilaus, koska jokaisen ei todellakaan kannata tilailla yksittäisiä merkkejä erikseen. Tästä lisätietoa lähempänä.
– Ennen retkeä tms. tapahtumaa: täytä ja palauta talousarviolomake.
– Retken jälkeen: täytä ja palauta tapahtuman talousraportti ja tilitä ajokilometrit kilometrikorvauslomakkeella. Käytämme piirihallituksen vahvistamaa PäPan kilometrikorvausta. Ilmoita Ismolle retken osallistujat ja kerro, ketkä johtajista ovat maksuttomia. Maksuttomia johtajia ovat retken johtaja, muonitusvastaava, ohjelmavastaava jne.

– Älä makuuta kuitteja lompakossasi! Tilitä toimintaan liittyvät kulut mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Näin kirjanpito pysyy kunnossa ja oma taloutesi paremmassa tasapainossa. Nyt et voi enää väittää ettet osaa. Alla tilitysohje, tilityslomake ja kilometrikorvauslomake.

 

Avustushakemukset

Tällä avustushakemuspohjalla voit hakea avustusta lippukunnan hallitukselta. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi retkien tai muiden tapahtumien osallistumismaksuihin.

 

Turvallisuus

– Ilmoita AINA ryhmän retket ja muut viikkokokouksista poikkeavat tapahtumat lippukunnanjohtajalle.

– Huolehdi siitä, että retkillä ja kokouksissa on mukana tarvittavat ensiapuvälineet ja että johtajat osaavat antaa ensiapua.

– Retkellä varmista että mukana on toimiva puhelin ja selvitä retkipaikan osoite ja/tai koordinaatit etukäteen.

– Jos jotain sattuu: 1) Selvitä akuutti tilanne ja soita hätänumeroon tarvittaessa. 2) Soita lippukunnanjohtajalle, joka jatkaa tilanteen selvittämistä. 3) Älä kommentoi asiaa tiedotusvälineille.

Turvallisuusohjeet.
Partiovakuutus
– Vahingot, vammat ym.: partiovakuutukseen kuuluu tapaturmavakuutus, josta voi hakea korvauksia tapaturmatapauksissa (karkeasti esim. murtunut raaja -> röntgaus- ja hoitokulut). Vakuutus on toissijainen eli jos jäsenellä on oma tapaturmavakuutus, korvauksia haetaan sieltä eikä partiovakuutuksesta. Vakuutus on voimassa vain silloin kun jäsen on Polussa!

 

Kuinka lisätä artikkeli: http://www.leppavaarankorvenkavijat.fi/wp-content/uploads/2011/09/Ohjeet_artikkelien_julkaisemiseen.pdf

Talouslomakkeita:

Leikkejä kokouksiin ja retkille

Kuten aina partiossa, leikit ovat oleellinen osa lähes jokaista kokousta. Niiden avulla voi myös harjoitella tai kerrata opeteltavia asioita. Mutta mitä sitten, kun leikkivarasto ehtyy?

Käy leikkikurssi! Se on hauska ja tehokas tapa elvyttää leikkivarastoa ja tutustua muihin partiolaisiin.

Ensiavuksi suosittelen myös näitä linkkejä:

Nuorten netti

Leikkejä ja toimintavinkkejä partiolaisille

Leikkejä nuoremmille

Lisää leikkilinkkejä joka lähtöön on myös täällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *