Johtajille

Tällä sivulla tietoa mm. seuraavista:

Uudet jäsenet, mihin ja miten ilmoitat

Leiri-ilmoittautumiset ja vastaavat, mitä tulee huomioida

Raha, joka ryhmillä on käytettävissä

Avustushakemukset

Turvallisuus

Partiovakuutus

Talouslomakkeet

 

 

Uudet jäsenet

Lekon jäsentietolomake

 

Aman ohje:

– Uudet jäsenet täyttävät elektronisen jäsentietolomakkeen osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999097

– Uusille jäsenille jaetaan ensimmäisessä kokouksessa vanhan paperisen jäsentietolomakkeen sijaan liitteenä oleva uusi paperinen jäsentietolomake (HUOM jokaisella paperilla on kaksi lomaketta, eli paperia säästyy)

– Kun paperinen lomake on palautettu ryhmänjohtajalle, ryhmäjohtaja lähettää minulle (eli Amalle) sähköpostiviestin jossa mainitaan uuden partiolaisen nimi ja ryhmä johon hän liittyy, jonka jälkeen lisään henkilön kuksaan ja oikeaan ryhmään.

Syitä muutokseen: Aman tarvii nähä vähemmän vaivaa ja säästetään luontoa puolikas paperi kerrallaan.

Lisäksi:

– Neuvo liittymismaksun maksamisessa. Liittymismaksu maksetaan ainoastaan kerran. Lippukunnan tilinumero on FI 23 5720 2320 0601 00 ja viestiksi kirjoitetaan ”liittymismaksu + uuden jäsenen nimi”. Viestissä on siis luettava lapsen, ei maksajan nimi. Voit antaa esimerkiksi kaksi viikkoa aikaa maksaa liittymismaksu, ja sanoa, että huivin saa kun on maksanut.
– Tarkista Ismolta että liittymismaksu on maksettu. Kirjanpidon vuoksi lähetä Ismolle lista uusista ryhmäläisistä.
– Uudelle jäsenelle voi jakaa huivin kun a) hän on oikeasti tullut mukaan toimintaan eikä ole vain kokeilemassa b) olet saanut uudelta jäseneltä yhteystiedot ja välittänyt ne Amalle ja c) liittymismaksu on maksettu. Huiveja saa kysymällä lippukunnanjohtajalta.
– Kerro että SP:n jäsenmaksulasku tulee postissa (alle 15-vuotiaat paperiposti, muut sähköposti) jäsentietorekisteriin kirjattuun osoitteeseen. Osoitteiden on siis oltava oikein!
– Partiovakuutus on voimassa heti kun uusi jäsen on kirjattu jäsenrekisteriin. On siis tärkeää kirjata uudet jäsenet heti!

-Jäsenrekisterinhoitaja: Amanda Aalto (ama(at)lennokit.net)

Yleisohje leiri- ym. ilmoittautumisiin, kun lomakkeessa kysellään paljon kaikkea:

Jatkossa kun kun ilmoittaudutte itse tai vastaanotatte tapahtuma- tai leiri ilmoittautumisia, huomioikaa seuraavat asiat ilmoittautumistunnuksesta.

1) Jos lomakkeessa kysytään ilmoittautumistunnusta, se on EHDOTTOMAN TARPEELLINEN. Esim. ilmoittautumista isommalle leirille ei voida syöttää ilman ilmoittautumistunnusta.

2) Ilmoittautumistunnus ja jäsennumero ovat eri asia. ILMOITTAUTUMISTUNNUKSESSA on enimmäkseen vaikeita kirjaimia (U, V, W, Y, Z, ..) sekä numeroita (1, 2, 3,…). JÄSENNUMEROSSA on vain numeroita.

3) Ilmoittautumistunnusta kysytään usein, jäsennumero ei kiinnosta ketään.

4) Edellämainitsemistani kirjaimista johtuen olisi mukavaa jos ilmoittautumistunnus olisi kirjoitettu erittäin selvällä käsialalla. Vt, Wt, Jt, Ut, St ja Ct kun kaikki näyttävät käsin kirjoitettuna yllättävän  samalta.

5) Jos paperista puuttuu ilmoittautumistunnus, vaikka sitä on kysytty, ilmoittautumisia Polkuun syöttävä johtaja joutuu kysymään tunnusta joko leiriläiseltä tai soittamalla SP:n jäsenrekisteristä vastaavalle henkilölle. Tämä tuhlaa kaikkien aikaa. (Esimerkki: Saari-leirin ilmoittautumisten vuoksi olen soittanut piiriin kaksi kertaa ja ilmoittautujille useita kertoja. Ilmoittautumisten määrään suhteutettuna tämä on paljon.)

6) Jos käy niin hassusti, että ilmoittautuja on juuri liittynyt lippukuntaan, eikä siis ole saanut jäsenkorttiaan vielä postissa, sopii toimia seuraavasti: Ilmoittautuja valittaa asiaa johtajalle tai johtaja huomaa tunnuksen puuttuvan. Noheva ilmoittautuja, tämän huoltaja tai ryhmänjohtaja soittaa itse  SP:n jäsenrekisterivastaavalle (Irmeli Pesari (09) 8865 1136, myös piiritoimisto osaa kääntää puheluita) ja tiedustelee tunnusta häneltä. Tunnus saattaa löytyä myös Polusta lippukunnan tunnuksilla, joten myös omalta jäsenrekisterinhoitajalta voi kysyä asiaa (kohteliaasti ja ajoissa). Jos kaikkia ujostuttaa yhtä aikaa, kirjoittakaa nyt edes isolla siihen ilmoittautumislomakkeeseen että tunnus puuttuu, soita virka-aikana ja kysy! jotta ilmoittautumisia syöttävä johtaja ehkä huomaa ongelman ajoissa. Näin toimimalla voimme välttyä siltä, että ko. johtaja huomaa ilmoittautumistunnuksen paikalle kirjoitetun jäsennumeron viimeisenä ilmoittautumisten syöttöpäivänä kello 22.17 ja päätyy muutaman voimasanan jälkeen siirtämään ongelman eteenpäin seuraavalle ilmoittautumisia käsittelevälle johtajalle, koska on kuitenkin liian kiltti soittaakseen lapsiperheeseen sunnuntai-iltana kello 22.17. Ja se seuraava johtaja siellä seuraavalla portaalla, nii-in, se on varmasti enemmän kuin innoissaan.

7) Tämän kesän leirin suhteen asiat ovat olleet neuvoteltavissa, joten mattimyöhäset ja tunnuksia unohdelleet ilmoittautujat ovat päässeet mukaan. Kesällä 2014 järjestetään Väiski, joka on isompi ja siksi kaiken vekslaamisen suhteen jäykempi leiri. Myöhästelijöiltä jää hiekkaranta näkemättä, ja sekös harmittaa.

 

Rahan käyttäminen
– Jokaisella ryhmällä on käytettävissään 50 euroa/puolivuotiskausi (tai 100 euroa/iso lauma -> tätä anottava hallitukselta). Rahan saa käyttää vapaasti toimintakuluihin.
– Huivit, merkit ja suorituskirjat sekä retkikulut eivät sisälly tähän 50 euroon.
– Toimintakulujen tilittäminen: kuitti + täytetty tilityslomake Ismolle mahdollisimman pian. Ismon osoite on Leppävaaran Korvenkävijät ry, c/o Ismo Laitinen, Vermonrinne 18 F, 00370 Helsinki.
– Pidä itse kirjaa ryhmän toimintakuluista.
– Partioaitta lopettaa/on lopettanut partiotuotteiden myynnin. Jatkossa merkkejä ym. voi ostaa Retkiaitasta (Forum, Helsinki) tai netistä. Esimerkiksi ennen joulu- ja kevätjuhlia voidaan tehdä yhteistilaus, koska jokaisen ei todellakaan kannata tilailla yksittäisiä merkkejä erikseen. Tästä lisätietoa lähempänä.
– Ennen retkeä tms. tapahtumaa: täytä ja palauta talousarviolomake.
– Retken jälkeen: täytä ja palauta tapahtuman talousraportti ja tilitä ajokilometrit kilometrikorvauslomakkeella. Käytämme piirihallituksen vahvistamaa PäPan kilometrikorvausta. Ilmoita Ismolle retken osallistujat ja kerro, ketkä johtajista ovat maksuttomia. Maksuttomia johtajia ovat retken johtaja, muonitusvastaava, ohjelmavastaava jne.

– Älä makuuta kuitteja lompakossasi! Tilitä toimintaan liittyvät kulut mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Näin kirjanpito pysyy kunnossa ja oma taloutesi paremmassa tasapainossa. Nyt et voi enää väittää ettet osaa. Alla tilitysohje, tilityslomake ja kilometrikorvauslomake.

 

Avustushakemukset

Tällä avustushakemuspohjalla voit hakea avustusta lippukunnan hallitukselta. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi retkien tai muiden tapahtumien osallistumismaksuihin.

 

Turvallisuus

– Ilmoita AINA ryhmän retket ja muut viikkokokouksista poikkeavat tapahtumat lippukunnanjohtajalle.

– Huolehdi siitä, että retkillä ja kokouksissa on mukana tarvittavat ensiapuvälineet ja että johtajat osaavat antaa ensiapua.

– Retkellä varmista että mukana on toimiva puhelin ja selvitä retkipaikan osoite ja/tai koordinaatit etukäteen.

– Jos jotain sattuu: 1) Selvitä akuutti tilanne ja soita hätänumeroon tarvittaessa. 2) Soita lippukunnanjohtajalle, joka jatkaa tilanteen selvittämistä. 3) Älä kommentoi asiaa tiedotusvälineille.

Turvallisuusohjeet.
Partiovakuutus
– Vahingot, vammat ym.: partiovakuutukseen kuuluu tapaturmavakuutus, josta voi hakea korvauksia tapaturmatapauksissa (karkeasti esim. murtunut raaja -> röntgaus- ja hoitokulut). Vakuutus on toissijainen eli jos jäsenellä on oma tapaturmavakuutus, korvauksia haetaan sieltä eikä partiovakuutuksesta. Vakuutus on voimassa vain silloin kun jäsen on Polussa!

 

Kuinka lisätä artikkeli: http://www.leppavaarankorvenkavijat.fi/wp-content/uploads/2011/09/Ohjeet_artikkelien_julkaisemiseen.pdf

Talouslomakkeita:

Leikkejä kokouksiin ja retkille

Kuten aina partiossa, leikit ovat oleellinen osa lähes jokaista kokousta. Niiden avulla voi myös harjoitella tai kerrata opeteltavia asioita. Mutta mitä sitten, kun leikkivarasto ehtyy?

Käy leikkikurssi! Se on hauska ja tehokas tapa elvyttää leikkivarastoa ja tutustua muihin partiolaisiin.

Ensiavuksi suosittelen myös näitä linkkejä:

Nuorten netti

Leikkejä ja toimintavinkkejä partiolaisille

Leikkejä nuoremmille

Lisää leikkilinkkejä joka lähtöön on myös täällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *