Partioasu ja merkit

Partioasu on välttämätön asukokonaisuus jokaiselle partiolaiselle. Siihen kuuluu partiopaita, -vyö ja erityisesti partiohuivi. Partioasua käytetään erityisesti juhlallisuuksissa ja halutessaan kokouksissa.

Partiohuivi on tärkein partioasun osa, joka löytyy jokaiselta partiolaiselta. Sitä pidetään kaikissa partioaiheisissa tapahtumissa, niin kokouksissa kuin juhlatilaisuuksissa. Huivi saadaan lippukuntaan liittyessä.

Leppävaaran Korvenkävijöissä käytetään sinistä partiopaitaa, jota käytetään virallisissa tapahtumissa partiovyön kanssa. Sudenpennun paidan tai partiopaidan voi ostaa esim. Scandinavian Outdoor Storesta tai käytettynä Facebookin Partiokirpputori-ryhmästä.

Partiopaitaan kiinnitetään kaikki saadut merkit Suomen Partiolaisten merkkiohjeen mukaisesti. Jokaiselle lippukuntalaiselle jaetaan ikäkautensa lippukuntamerkki, lupausmerkit ja oman ikäkautensa suoritusmerkkejä. Muut tai kadonneet merkit voi itsenäisesti ostaa Scandinavian Outdoor Storesta. Partiopaitaan olisi syytä hankkia ainakin maatunnus (Suomi), kaupunkitunnus (Espoo) ja piirimerkki (Pääkaupunkiseudun partiolaiset). Muita itse ostettavia tuotteita on esimerkiksi partiovyö.

Alla olevista linkeistä näet tarkemmin kunkin ikäkauden merkkiohjeet.

Sudenpennut

Seikkailijat

Tarpojat

Samoajat

Vaeltajat

Aikuiset