Lippukunnan historia

Leppävaaran Korvenkävijöiden lippu on perimätiedon mukaan peräisin 1930-luvulta. Se on mustavalkoinen, suorakulmainen lippu, linjoiltaan RUK:in yksikkölipun mukainen. Lipun keskellä on valkoinen partiolilja ja tangon puoleisessa yläkulmassa marsalkka Mannerheimin monogrammi. Tästä tulee legenda siitä, että Mannerheim olisi perustanut lippukunnan.

LeKon perustamishistoria

Tämä legenda Mannerheimista LeKon perustajana on tavallaan totta, sillä LeKoa edeltänyt lippukunta perustettiin vuonna 1961 nimellä Tapiolan Korvenkävijät. Yksi perustajista oli Mannerheimin lastensuojeluliitto. Tämä lippukunta hyväksyttiin samana vuonna Partiopoikain liiton jäseneksi.

Vuodesta 1966 alkaen lippukunnan nimi oli Tapiolan Merenkävijät. Lippukunnassa oli tuolloin meripartio-osasto Tursaat. Ilmeisesti Tursaiden toiminta vaikutti lippukuntaan voimakkaasti, sillä koko lippukunta muuttui meripartiolippukunnaksi.

Lippukunnan toiminta jatkui, mutta vuodesta 1968 lippukunnan nimi oli Itämeren Lukko. Tämä toiminta alkoi kuitenkin hiipua, ja lopulta yhdistys jäi vain yhdistysrekisteriin.

Yhdistysrekisteristä lippukunta elvytettiin vuonna 2000 pienen pääkaupunkiseudulle muuttaneen johtajaporukan voimin. Toimintaa alettiin järjestää Leppävaarassa. Uudeksi nimeksi tuli Leppävaaran Korvenkävijät, jossa Korvenkävijät edustaa vanhaa perinnettä ja Leppävaara uutta sijaintia. Tuolloin lippukunnassa oli yksi sudenpenturyhmä, joka kokoontui Numersinkadulla sijainneella kololla.

Toiminta kasvoi, kun lippukuntaan liittyi lisää johtajia Vaaran Vaeltajista. Kokouksia alettiin pitää myös Partiomaja Kanervalla, joka vakiintui lippukunnan kokouspaikaksi.

Nykyään Leppävaaran Korvenkävijät on eräpainotteinen lippukunta, jossa Suomen Partiolaisten ohjelman lisäksi suoritetaan omaa eräohjelmaa. Lippukunta on kasvanut pienestä lippukunnasta keskisuureksi, noin 140 jäsenen lippukunnaksi.

Yhä osa LeKon historiasta on hämärän peitossa, joten tutkimustyö jatkuu. Lippukunnan historiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Suvi Laitiseen, suvi.laitinen(at)partio.fi. Olemme hyvin kiitollisia kaikista tiedoista.