Partiomaja Kanerva

Partiomaja Kanerva – rakas mummonmökki kaupungin keskellä

 

Partiomaja Kanervan juuret juontavat 1900-luvun alkuun, Säterinmetsän kauniiden puuhuviloiden rakentamiseen. Valitettavasti partiomajan tontilla ollut huvila tuhoutui tulipalossa, ja jäljelle jäi vain ”mummonmökki” eli nykyinen partiomaja sekä puuvaja. Mökki oli pitkään autiona, kunnes se luovutettiin Leppävaaralaisille partiolaisille 1990-luvun laman aikaan ylläpitoa ja pientä vuokraa vastaan. Maja kunnostettiin talkoovoimin partiotoimintaan sopivaksi.

Nykyisin partiomaja Kanervalla kokoontuu viikoittain yli 110 partiolaista. Käytössä ovat sekä iso kokoushuone että entisen saunan tiloihin remontoitu pienempi kokoustila. Ylelliset puitteet kaupunkilaislippukunnan partiotoimintaan luo suuri piha, jossa mahtuu juoksemaan ja leikkimään sekä puuvaja ja nuotiopaikka erätaitojen harjoitteluun.

Partiomajaa ylläpidetään talkoovoimin, ja tekemistä riittää, sillä johtajat osallistuvat talkoisiin viikkotoiminnan pyörittämisen lisäksi. Olemme siksi kiitollisia kaikesta talkooavusta, jonka saamme. Viimeisin talkoo-urakka oli Urlus-säätiön tuella toteutettu puuvajan kattoremontti kesällä 2018. Vuonna 2019 kunnostamme majan eteisen paremmin suurille sudenpenturyhmille sopivaksi.

Harmia aiheuttaa partiomajaan kohdistuva ilkivalta, joten jos näet Kanervan pihalla asiatonta toimintaa tai partiohuivittomia rellestäjiä, otathan yhteyttä lippukunnanjohtajaan puhelimitse niin tarkistamme asian ja kutsumme tarvittaessa poliisin paikalle.

Toiveenamme on, että partiomaja mahdollistaa eräpartiotoiminnan vielä vuosienkin päästä, ja kertoo samalla Leppävaaralaisille lapsille ja nuorille alueen historiasta. Tule mukaan talkooporukkaan pitämään Kanervasta huolta ottamalla yhteyttä lippukunnanjohtajaan =)

Kanervan osoite: Kaivomäki 9, Leppävaara

Sijainti kartalla: http://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6677100.166664124&e=378146.75000127155&title=Partiomaja+Kanerva&desc=&zoom=13&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D