Aivan solmussa

Juhlavuositehtävä kategoriassa PUUHAA KOTIIN

 

Ensi kesän Väiski-kesäleirillä pääsemme taas rakentamaan oman leiripaikkamme. Tehdään yhdessä upea savuportti, katokset, pöydät ja työkalutelineet! Sekä tietenkin salkopallo-pelipaikka.

Tähän rakenteluun tarvitaan hyviä, pitäviä solmuja, joiden ohjeet löydät heti tehtävien alta. Löydät samat ohjeet myös omasta eräkirjastasi! Eräkirjan solmusivut

 

Sudenpennuille

Merimiessolmu on jo tuttu, joten tässä tulee toinen tärkeä solmu. Jalussolmussa saat yhdistettyä kaksi eripaksuista narua niin, että solmu pitää. 

Tee jalussolmu käyttäen kahta eripaksuista narua. Vetäkää naruista vanhemman tai sisaruksen kanssa. Saatteko solmun aukeamaan? Lähetä yhdessä vanhemman kanssa solmusta kuva lippukunnan sähköpostiin (leppavaaran.korvenkavijat(at)gmail.com) tai omalle johtajalle, joka laittaa sen eteenpäin. Muista kertoa viestisi otsikossa, mikä tehtävä on kyseessä!

 

Seikkailijoille

Tee tämä eräohjelman III luokan solmu-suoritus:  ”Opettele ja tee merimiessolmu, telttasolmu ja jalussolmu”. Saat samalla kertaa merkinnän juhlavuosipassiin ja eräkirjaan.

Lähetä kuvat solmuista lippukunnan sähköpostiin (leppavaaran.korvenkavijat(at)gmail.com) tai omalle johtajalle, joka laittaa sen eteenpäin. Muista pyytää vanhemmalta kuittaus eräkirjaan! Muista kertoa viestisi otsikossa, mikä tehtävä on kyseessä!

 

Tarpojille ja johtajille

Tee tämä eräohjelman II luokan solmu-suoritus: ”Osaan lippusolmun, paalusolmun, siansorkan, ulkosorkan ja neljän tuulen solmun ja tunnen niiden käyttötarkoitukset.” Saat samalla kertaa merkinnän juhlavuosipassiin ja eräkirjaan.

Lähetä kuvat solmuista partiokaverillesi tai ryhmänne whatsapp-ryhmään ja pyydä tunnistamaan solmut.

 

Partiolaisen perussolmu on MERIMIESSOLMU, jolla kiinnitetään toisiinsa kaksi samanpaksuista narua. On varottava tekemästä akansolmua, joka aukeaa hyvin helposti.

 

 

 

Kahden eripaksuisen narun kiinnittäminen toisiinsa käy JALUSSOLMULLA. Lenkki tehdään aina paksuimmasta narusta

 

Jalussolmun kehittyneempi versio on LIPPUSOLMU, jota käytetään kun narut eivät missään tapauksessa saa irrota toisistaan – esimerkiksi Suomen lippua kiinnitettäessä.

 

Teltan pystytykseen sopii TELTTASOLMU, jolla narut saa kiinnitettyä tukevasti ja niitä on helppo kiristää.

 

Huivin sitomiseen käytetään vartiolaisena NELJÄN TUULEN SOLMUA.

 

Pelastussolmuksikin kutsuttu PAALUSOLMU ei kiristy ja sopii siksi niin veneen kiinnittämiseen laituriin kuin ihmisen pelastamiseen köyden avulla.

 

SIASORKKA. Köytökset aloitetaan siansorkalla tai tukkimiehen kytkyllä. Köytöksistä tärkeimmät ovat risti- ja pukkiköytös.