Satu Maa 2019 – LeKon oma kesäleiri

Kalevalan kankaat, Ihmemaa ja luminen Pohjois-Norja olivat vain joitain niistä paikoista, jonne noin viisikymmenpäinen LeKo-porukka pääsi viikon mittaisella leirillään matkaamaan. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla toteutetulla, lippukunnan ikiomalla kesäleirillä, olivat osallistujat varautuneita viettämään mukavan lomaviikon Asikkalan Rismalahdessa, kapealla Päijänteen ympäröimällä niemellä.

Leiriläiset löysivät kuitenkin itsensä ties mistä tilanteista ympäri maata ja maailmankaikkeutta. He pääsivät auttamaan merirosvokapteenia aarteen kätkemisessä ja lautan valmistamisessa (se kellui!) He osallistuivat prinsessa Elsan rakkaan ystävän, Olaf-lumiukon pelastusoperaatioon ja pelasivat korttia Ihmemaassa Herttakuningattaren kanssa. Sekä auttoivat tietysti itse Vaka Vanhaa Väinämöistä, joka oli hukannut kanteleensa. Hyödyllisiksi taidoiksi osoittautuivat niin miekan käyttö kuin tanssijalkakin.

Ympäri valtakuntaa leiriläisiä kuljetti mystisen satujenkorjaajan, Satu Maan toistaiseksi keskeneräinen satukirja, jonka tarinoiden sekaan jokainen pääsi tempautumaan.

 

 

Jokaisessa satumaailmassa paistoi leiriläisten onneksi aurinko, monin paikoin liiankin hiostavasti

Niemessä kävi myös vene, jonka miehistö ei ollut mitään merirosvoja – vaan aitoja meripelastajia eteläisen Päijänteen alueelta.

Kuvat: Lila Puntila ja Verna Vihervuori