Ohjeita retki- ja leiri-ilmoittautumisista

Leppävaaran Korvenkävijöiden retkille, leireille ja muihin tapahtumiin  ilmoittaudutaan jäsenrekisteri Kuksan kautta. Kuksa-tunnukset saa jäseneksi liittymisen yhteydessä (ks. kohta tule mukaan – liittymisohjeet). Kaikille retkille tulee ilmoittautua annettuun päivämäärään mennessä. Ilmoittautumisajan umpeuduttua ilmoittautuminen on sitova, ja retkimaksu on maksettava vaikka ei osallistuisi retkelle. Poikkeuksena on sairaudesta tai tapaturmasta johtuva poissaolo, silloin retkimaksusta saa vapautuksen toimittamalla lääkärintodistuksen retkenjohtajalle.

 

Retki- ja leirimaksut

Partion viikkotoiminta on osallistujilleen maksutonta, mutta retkistä, leireistä ja muista tapahtumista veloitetaan osallistumismaksu, jolla katetaan tapahtuman järjestämisestä syntyvät kulut. Retkimaksut ovat yleensä noin 5-25 euroa, leirimaksut vaihtelevat järjestäjän mukaan 100-250 eurossa. Lippukunnan retki- ja leirimaksuihin voi hakea stipendiä tai maksuvapautusta lippukunnan hallitukselta (ks. ohjeet alla).

 

Maksuvapautuksen tai stipendin hakeminen

Leppävaaran Korvenkävijöiden periaatteisiin kuuluu kaikille avoin partiotoiminta. Taloudellinen tilanne ei siksi ole retkelle tai leirille pääsyn esteenä. Kaikkiin lippukunnan maksullisiin tapahtumiin voi hakea maksuvapautusta taikka stipendiä, jolla katetaan osa tapahtumamaksusta.

Maksuvapautusta tai stipendiä haetaan kirjoittamalla lippukunnan johtajalle sähköposti, jossa käyvät ilmi seuraavat tiedot:

  • retken tai muun tapahtuman nimi ja ajankohta
  • osallistujan nimi
  • maksuvapautusta hakevan huoltajan nimi
  • lyhyt selitys miksi maksuvapautusta tai stipendiä haetaan (ihan lauseella tai parilla)
  • haetaanko maksuvapautusta koko tapahtuman osallistumismaksusta vai esimerkiksi puolen osallistumismaksun kokoista stipendiä

Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti ja ilmoittaa päätöksestään sähköpostitse suoraan hakijalle.